Waarom de meeste mensen deugen

Correspondent College Rutger Bregman
Een avond over een radicaal idee
ma 14 okt 20:15 - 22:30
ma 14 okt ’19
20:15 - 22:30
  • ma 14 okt ’19
    20:15 - 22:30
    Theaterzaal
    Geweest

Dit is een avond over een radicaal idee. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt.

Het idee: de meeste mensen deugen. Dat toont Rutger Bregman aan in dit Correspondent College, gebaseerd op zijn nieuwe boek.

Met overdonderend bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laat Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen.

Rutger Bregman is historicus. Zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ verscheen in 32 landen. In september publiceert hij ‘De meeste mensen deugen’ bij De Correspondent.

Correspondent College: Rutger Bregman is een programma van het Haagsch College en De Correspondent. Met dank aan Studium Generale TU Delft.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]