De opkomst van China en de gevolgen voor ons

Politiek Café: De Nieuwe Wereldorde

Rob de Wijk
9 okt
20:30
  • wo 9 okt
    20:30
    Theatercafé

De Chinese wereldorde komt er aan. Geholpen door de financiële crisis van 2009, Trumps protectionisme, de Brexit en opkomend nationalisme in Europa. Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld.

Rob de Wijk, hoogleraar Internationale Betrekkingen, legt uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence. Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij te keren?
 

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies.
Vincent Rietbergen is presentator bij het Haagsch College


Een programma van het Haagsch College, met dank aan Studium Generale TU Delft. Zie ook www.haagschcollege.nl.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie