Internationale theaterhit met topcast

The Children

Het Nationale Theater
19 sep
20:15

Welke wereld laten we na voor onze kinderen?
Eric de Vroedt (o.a. The Nation) brengt déze Britse theaterhit naar Nederland. Volgens The New York Times schreef de jonge auteur Lucy Kirkwood ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’. Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma schitteren in dit grimmig en grappig conversatiestuk vol vlijmscherpe dialogen.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

 

Uitverkochte zalen op West End en Broadway

Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is ook een vraag die ik me stel: Welke wereld laten we na voor onze kinderen?”

 

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’. Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch verhaal.


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Welkom bij de gratis inleiding om 19.15 uur en kom vooraf eten in ons Theatercafe.

Credits

regie: Eric de Vroedt | tekst: Lucy Kirkwood | vertaling: Rik van den Bos | spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie