Onze Straat

Het Nationale Theater
Eén voordeur. Vier huishoudens. En hoe niets blijft zoals het is.
za 23 mrt 20:15 - 22:45
za 23 mrt ’19
20:15 - 22:45
  • za 23 mrt ’19
    20:15 - 22:45
    Theaterzaal

'Onze Straat' gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen.

In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.

U zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld. Het van dichtbij volgen van een intieme voorstelling op het toneel in een verder helemaal lege schouwburg, zorgt voor een onvergetelijke theaterbelevenis.

Toneelschrijver Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway) baseerde ‘Onze straat’ op de klassieker Our Town van Thornton Wilder. Dit stuk wordt in de Verenigde Staten jaarlijks door tientallen toneelgezelschappen en scholen gespeeld, waarbij de acteurs dicht op en tussen het publiek spelen.

Met vlammende voorstellingen als Nobody Home en Othello zette regisseur Daria Bukvic zich succesvol op de kaart als één van de scherpste critici van onze hedendaagse, Westerse maatschappij. Met Onze straat toont ze een zachtere kant van zichzelf.

‘Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?’.

Daria Bukvic

Credits

van: Het Nationale Theater i.s.m. Adelheid+Zina
tekst: Nathan Vecht
regie: Daria Bukvić

met: Scott Beekhuizen, Ali Çifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma/ Marisa van Eyle, Yela de Koning, Nazmiye Oral, Romana Vrede, Stefan de Walle, Mark Lindeman
fotografie: Gordon Meuleman