Kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie

Magie

Yentl en de Boer
15 mrt
-
16 mrt
  • vr 15 mrt
    20:15 - 21:35
    Theaterzaal
  • za 16 mrt
    20:15 - 21:35
    Theaterzaal

Je kent ze misschien van hun muzikale bijdragen aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes op de radio, van Frits Spits of via-via. Het cabaretduo wordt geprezen om de kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie en ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’).

Tijd voor de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga: nieuwe liedjes, bizarre verhalen en personages. Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uit kwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig… je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen… Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wil nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

 

★★★★ "Uitstekende balans (...) tussen grappig en vertederend" — NRC

★★★★ "...een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept" — AD

★★★★ "De scènes zijn afwisselend absurd, wrang, onsmakelijk, onverwacht hard en pijnlijk – en daardoor zeer komisch" — de Volkskrant

Credits

tekst, muziek en zang: Yentl Schieman en Christine de Boer | eindregie: Michiel de Regt | tekstadvies: Yannick van de Velde

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie