Nacht van het Cabaret

Janneke de Bijl, Thomas Smith, Jasper van der Veen e.v.a.
za 2 mrt 21:00
za 2 mrt ’19
21:00
 • za 2 mrt ’19
  21:00
  Theaterzaal
  Geweest

Ieder jaar een succesnummer in ons cabaretaanbod. Een feest tot in de late uurtjes. Deze keer met o.a. de winnaar Leids Cabaret festival 2019: Jasper van der Veen, Janneke de Bijl en Daan van der Hoeven!

Een sterke line-up cabaretiers met nieuwe observaties, een bijzondere kijk op de actualiteit en snelle verhalen in een gezellige omgeving zijn de ingrediënten van deze avond. En natuurlijk hebben we ook de nieuwe winnaar van het Leids Cabaret Festival: Jasper van der Veen weten te strikken. 

Een feest aan verscheidenheid!

We hebben de volgende spraakmakende cabaretiers voor je op het programma gezet: Janneke de Bijl, Thomas Smith, Kasper van der Laan, Daan van der Hoeven en Berit Companjen (MC)... plus de winnaar van het LCF 2019.

 • Jasper van der Veen – de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2019 komt uit Groningen en woont in Amsterdam. Hij is een innemende comedian met een gouden glimlach en een giftige tong. Zijn verhalende grappen komen uit zijn eigen leven, uit onverwachte hoek en altijd recht uit zijn hart. Volgens juryvoorzitter is Van der Veen "een zeldzaam podiumbeest" die "het publiek meteen inpakt".
 • Janneke de Bijl – Ze is niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Janneke studeerde filosofie, is lid van het befaamde comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. “Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties.” – Joris Henquet, de Volkskrant
 • Daan van der Hoeven – Dit veelzijdige en aanstormend talent heeft een reeks ‘bokalen’ in zijn prijzenkast, waar je u tegen zegt. Zo won hij (publieks)prijzen bij o.a. het Groninger Studenten Cabaret Festival, Comedy Slam en het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. Daan is jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig, wispelturig en onzeker. “Daan’s programma zit stevig in elkaar met een goede balans tussen sterke grappen, bijdehante types, interessante zelfreflectie en een gezonde dosis zelfspot,” aldus de jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival.
 • Thomas Smith – Collega cabartier Wim Helsen over Thomas: "Het allerbeste wat mij kan overkomen in het theater, als toeschouwer, is dat ik goesting krijg om zelf te spelen, los van het feit of ik het zou kunnen of niet. En Thomas geeft mij die goesting!” Thomas Smith is een stand-up comedian “pur sang” met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. Hij is een comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Observatie, improvisatie, knipoog, waarheid en glijmiddel.
 • Kasper van der Laan – Dit veelzijdige talent – o.a. comedian, cabaretier en tekstschrijver – is winnaar van de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2018. Als lid van Comedytrain is hij veel te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam. Hij heeft een origineel gevoel voor humor en verrast menig toeschouwer met zijn innemende persoonlijkheid en unieke manier van vertellen. Zijn blik op de wereld is uniek, zijn observaties doordacht en zijn hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. Met zijn eigen logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling.
 • Berit Companjen – Deze stand-up comedian, mc en presentatrice is misschien niet zo groot, maar haar liefde voor cabaret en stand-up comedy gelukkig wel! Comédienne Berit Companjen staat bekend om haar scherpe observaties en haar uitnodigende persoonlijkheid. De oud-finaliste van het prestigieuze Culture Comedy Award zorgt als MC van deze ‘Nacht van het Cabaret’ dat niet alles volledig uit de bocht vliegt. Dat is haar wel toevertrouwd, of toch niet? ;)

 
(dit is niet de speelvolgorde, die houden we nog even geheim)