zo 4 nov 14:30 - 15:50
Bloedstollende rockopera over de droom van vrijheid

De vergeten zoon van Willem van Oranje

Tafel van Vijf
4 nov ’18
14:30 - 15:50
  • zo 4 nov
    14:30 - 15:50
    Theaterzaal

De vergeten zoon van Willem van Oranje is een rockopera over de droom van de vrijheid en de nietsontziende wreedheid van het fundamentalisme. Over onze Vader des Vaderlands, Willem ‘de Zwijger’ van Oranje, die zijn leven in dienst van de vrijheid stelde – maar daarvoor zijn zoon moest opofferen.

De vrijheid die we in Nederland hebben is niet vanzelfsprekend, maar door bloedige oorlogen bevochten. Zoals de 80-jarige oorlog, die najaar 2018 herdacht wordt met een grote tentoonstelling in het Prinsenhof Delft. Tegelijkertijd brengt Tafel van Vijf 'De vergeten zoon van Willem van Oranje', een bloedstollende voorstelling over vrijheid en fundamentalisme.

Première in Delft

We kijken naar Willem van Oranje door de ogen van zijn oudste zoon Filips Willem, die het slachtoffer is van het religieuze conflict tussen zijn protestantse vader en de katholiek fundamentalistische Spaanse koning. Filips Willem is veertien jaar als hij door de Spanjaarden wordt ontvoerd en naar Madrid gebracht, waar de Spanjaarden hem gevangen zetten, hersenspoelen en negatieve informatie over zijn vader influisteren. Prinses Isabella, de dochter van de koning, wordt verliefd op hem en hij op haar. Als Willem van Oranje wordt neergeschoten, biedt de Spaanse koning Filips Willem de positie van landvoogd der Nederlanden aan om zo de Nederlanden te verenigen. Wat moet hij doen? Zijn vader en diens gedachtegoed verraden of kiezen voor prinses Isabella en de macht?

De pers over eerdere voorstellingen van Tafel van Vijf:

  • ‘Geschiedenis die je op het puntje van je stoel houdt.’ ★★★★ (Het Parool)
  • ‘Prachtige, enerverende voorstelling!’ ★★★★ (Theaterkrant)
  • ‘Duistere periode uit vaderlandse geschiedenis vertaald naar spannend muziektheater.’ ★★★★ (de Volkskrant)

"Geschiedenis die je op het puntje van je stoel houdt." ★★★★ (Het Parool)

Extra: voor bezoekers van de voorstelling is een rondleiding in het Prinsenhof beschikbaar. De rondleidingen starten om 11.30u en 13.00u. (Duur 45-60 min.). Deelname is gratis, excl. entreekosten voor het museum. Museumkaarthouders hebben gratis entree. Klik hier om je op te geven.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie