do 18 okt 20:30 - 22:00

Het Filosofisch Café

Jannah Loontjens
18 okt ’18
20:30 - 22:00
  • do 18 okt
    20:30 - 22:00
    Theatercafé

De jeugdige Jannah Loontjens besloot ooit op te geven in de wedstrijd ‘wie het verst kan plassen’. Een cruciaal moment in haar ontwikkeling, leerde ze later van Simone de Beauvoir.

“Je wordt niet als vrouw geboren, je wordt als vrouw gemaakt” is een beroemde zinsnede van Simone de Beauvoir in haar filosofische magnum opus De tweede sekse. In dit boek beschrijft zij de lange geschiedenis die aan de talloze ongelijkheden tussen mannen en vrouwen ten grondslag ligt.

Een geschiedenis die, zoals Simone de Beauvoir laat zien, voor de vrouw gekenmerkt wordt door passiviteit en schroomvalligheid. Dingen veranderen, maar een geschiedenis van eeuwenlange ongelijkheid schud je niet zomaar van je af.

Jannah Loontjens is schrijver en filosoof. Dit jaar verscheen haar roman ´Wie weet´.


Het Filosofisch Café is een initiatief van Studium Generale TU Delft en Theater De Veste en vindt meerdere keren plaats. Houd hiervoor deze website in de gaten.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie