Hemelse muziek - Aards Genieten

Krashna Musika
za 12 mei 20:15
za 12 mei ’18
20:15
  • za 12 mei ’18
    20:15
    Op locatie

Het Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. Naast alle reguliere projecten wordt er daarom ook een hemels kamermuziekorkest opgezet. In klein gezelschap (slechts veertig studentmusici) wordt een uitdagend en ambitieus programma ingestudeerd. Dit concert vindt plaats in de Bergsingelkerk te Rotterdam.

Het Tripel Concert van Ludwig von Beethoven wordt eigenlijk nooit uitgevoerd, omdat er wel drie virtuoze solisten nodig zijn. Het is één van zijn minst bekende werken, maar het voert ons mee langs prachtige melodieën en bijzondere solistische passages.

Na de pauze spelen ze de Pulcinella Suite van Igor Stravinsky. Deze suite heeft Stravinsky gecomponeerd op basis van handschriften van een Nederlandse componist, en trekt je uit de diepzinnigheid van Beethoven naar de speelsheid van een boeren-liefdesroman.

Het spektakelstuk van het concert is de 41ste symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart, zijn laatste. De hele symfonie is groots in opzet, maar vooral het laatste deel is buitengewoon. Alle partijen buitelen over elkaar heen, om samen te komen in één van de vrolijkste eindes ooit gehoord.
 

Het concert vindt plaats in de Bergsingelkerk. Het adres is Bergsingel 150, 3037GM, Rotterdam
 

Credits

Uitvoerenden
Het DSMG Krashna Musika Kamerorkest
Onder leiding van dirigent Arndt Auhagen
Met Saskia Boon (piano), Pauline Terlouw (viool), en Carla Schrijner (cello)