Week van de Psychiatrie

Stress to Impress

Sanne Kooiman
26 mrt
20:00
  • ma 26 mrt
    20:00
    Theatercafé
    Geweest

Een deadline halen op je werk, de beste cijfers halen op school, vaak naar de sportschool en nog even een perfecte post op sociale media zetten: veel jonge mensen ervaren prestatiedruk. De Week van de Psychiatrie wil dit bespreekbaar maken en komt met het indrukwekkende 'Stress to Impress'.

Na afloop is er een discussie met de maakster van de docu Sanne Kooiman, diverse professionals van GGZ en natuurlijk het aanwezige publiek. Toegang is gratis, inloop vanaf 19.30 uur.

 

Prestatiedruk bij jonge generatie

In de documentaire Stress to impress onderzoeken millenials Sanne (23), Tom (22) en Alain (25) prestatiedruk onder hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? 

In 'Stress to Impress' wordt het gegeven 'prestatiedruk' onder de loep genomen en word je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag.

 

Quotes uit de documentaire:
Carolien (21): “Ik denk dat ik de reacties en likes altijd heel belangrijk heb gevonden. Dat ik dacht als ik veel reacties en likes krijg, dan ben ik wel een leuk persoon.”

Jeroen, auteur van De Prestatiegeneratie (26): “Omdat iedereen alleen zijn beste ervaringen deelt, lijkt het wel alsof jouw leven supersaai is.”

De initiatiefnemers van de Week van de Psychiatrie in Delft willen bespreekbaarheid en openheid over psychische kwetsbaarheden stimuleren. Het aantal mensen dat te maken krijgt met psychische klachten is in Nederland nog altijd 1 op de 5.
 

De evenementen tijdens deze week hebben een open en toegankelijk karakter. Het is de bedoeling een luchtig programma neer te zetten waarbij een lach en een traan mogelijk is. Er wordt samengewerkt met GGZ Delfland, DOEL, Stichting Perspektief, Filmhuis Lumen, Wenneker Cinema, Theater de Veste, Rietveld Theater, Gemeente Delft, Samen Sterk Zonder Stigma en de TU Delft.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie