‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Judas

Renée Fokker, Eva van Wijdeven, Trudy de Jong e.a.
1 sep
20:15
  • za 1 sep
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal
    Geweest

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Zijn zussen Astrid en Sonja besluiten te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro.

 

 

De psychologische theaterthriller ‘Judas’ is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen en wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Judas laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

 

 

Maak uw avond compleet met een heerlijke maaltijd
 

Het is op zaterdag 1 september mogelijk om voor slechts € 12,50 deel te nemen aan het smakelijke buffet dat is gemaakt door de koks van The Living. U kunt uw plaats(en) reserveren via: eten@theaterdeveste.nl.
 

  • Locatie: Theatercafé
  • Aanvang: 18.30 uur
  • Prijs: € 12,50 (exclusief drankjes)
Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

[tickets zijn inclusief een pauzedrankje | try-out]

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie