Filmavond 'Het Verhalenplein'

Curated by Cultural Professor Abdelkader Benali
28 nov
20:00
  • di 28 nov
    20:00
    Theatercafé
    Geweest

Filmavond Het verhalenplein - Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali is dit najaar Cultural Professor aan de TU Delft. Benali presenteert als Cultural Professor een openbare filmavond op dinsdag 28 november in Theater de Veste. Een filmische toelichting van zijn fascinatie voor pleinen en alle mensen en verhalen die daar rondgaan.

Film The Square:
Op het Tahrirplein in Cairo begon de Arabische Lente. Het plein veranderde tot een plek van dialoog, confrontatie en roep om mensenrechten. Deze historische gebeurtenis laat zien dat pleinen nog altijd een sterke democratische rol vervullen in de verbeelding van mensen. Het plein roept fantasieën van gelijkheid, broederschap en rechtvaardigheid voor iedereen op. De documentaire volgt de hoop en verbittering van de demonstranten. Abdelkader Benali zal de documentaire inleiden met een korte lezing over het politieke plein door de eeuwen heen.
Zie ook: www.tudelft.nl/cp2017

Bezoek ook:

  • Uittreerede Cultural Professor TU Delft (wo 13 dec, Aula TU Delft)

[tickets inclusief drankje en bewaakte garderobe]

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie