Vuurvrouwen

Ro Theater
di 7 okt 20:15
di 7 okt ’14
20:15
  • di 7 okt ’14
    20:15
    Theaterzaal

Wegens omstandigheden is de voorstelling geannuleerd. Bezoekers die een kaartje hebben gereserveerd worden door het theater op de hoogte gesteld.

Een intense voorstelling waarin idealen centraal staan
  - In de jaren zeventig verzette de jonge Ulrike Meinhof zich tegen de zwijgcultuur van het naoorlogse Duitsland. Wat begon met geweldloos verzet, werd beantwoord met politiegeweld en eindigde in gewapend verzet. Als medeoprichter van de Rote Armee Fraktion (RAF) vocht Meinhof voor haar idealen, maar ze werd vooral gezien als een gevaarlijke terrorist en uiteindelijk veroordeeld tot levenslang.

‘Vuurvrouwen’ toont Meinhof – gespeeld door Fania Sorel – in de laatste uren van haar leven, alleen in haar cel. Ze denkt na, is vertwijfeld en dan weer strijdlustig. Ze heeft gehandeld, gekozen, maar nu heeft ze niemand meer. Haar kinderen groeien op als vreemden. Eenzaam spiegelt ze zich in hallucinaties aan de strijdbare Jeanne D’Arc, die net als zij door haar omgeving tot held werd verklaard, maar haar idealen met de dood moest bekopen.
Speciaal voor het Ro Theater schreef Rob de Graaf de tekst voor deze intense voorstelling, over verregaande idealen en de vraag hoe ver je daarvoor wilt en mag gaan. De regie is van Alize Zandwijk.

[ticket inclusief drankje]

Credits

  • Tekst: Rob de Graaf
  • Regie: Alize Zandwijk
  • Spel: Fania Sorel, Sylvia Poorta, Goele Derick, Herman Gilis en Maartje Teussink