SH4DOW / SKY66EN

Mikael Fock | ARTificial Mind
Internationale voorstelling exclusief in Delft te zien
do 15 feb - za 17 feb
do 15 feb ’24
-
za 17 feb ’24

De voorstelling ‘SH4D0W’ – samen met contextprogrammering – is onderdeel van het programma van Highlight Delft 2024. Geïnspireerd door het verhaal ‘De Schaduw’ van Hans Christian Andersen, ontmoet de mens zijn virtuele schaduw in de vorm van een data-gedreven kunstmatige intelligentie.

De voorstelling verkent de mogelijkheden om een perfecte machine te creëren: een machine met kunstmatige intelligentie, een artistieke machine, een machine met menselijke emoties, en het gaat zelfs verder dan dat... een machine die stappen durft te zetten die mensen zelf niet aandurven. De kunstmatige intelligentie ‘SH4D0W’, luistert, spreekt en improviseert live met een actrice en het publiek en is geprogrammeerd met de droom om meer menselijk te worden door het verzamelen van data en emoties van mensen. Met een 3D bril op word je deel van de interactie met de virtuele realiteit en gaan echt en nep door elkaar lopen. Iedere voorstelling is uniek door de live improvisatie van de kunstmatige intelligentie en actrice op het podium.

Iscene ”SKY66EN bij Aveny-T creëert een waanzinnig mooi en speels intelligent interactief spel met de schaduwkanten van mens en machine. Geboeidheid en terreur komen samen in de beste kijk op kunstmatige intelligentie op het podium die ik tot nu toe heb gezien.”

Ticket inclusief dagticket Highlight Delft

Naast ‘SH4D0W’ zal er in Theater de Veste meer programma van Highlight Delft 2024 te beleven zijn. Wat precies, dat is nog een verrassing. Highlight Delft vindt plaats van 15 t/m 17 februari 2024. Kaartverkoop voor de voorstelling SH4D0W loopt via Theater de Veste (inclusief dagticket Highlight Delft 2024). Wees er op tijd bij!