Van Leeuwenhoeklezing: Kwetsbare kades, de stad onder druk

Studium Generale TU Delft
zo 2 okt 11:00 - 12:00
zo 2 okt ’22
11:00 - 12:00
  • zo 2 okt ’22
    11:00 - 12:00
    Theatercafé

We zijn verheugd dat we op ons podium kunnen laten zien wat er wordt ontwikkeld en bedacht aan de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. In deze gratis toegangelijke lezing duiken we in de wereld van de grachten en kades van Delft.

 

Onze prachtige, historische stad Delft met die rijke geschiedenis. Het is een voorrecht om er te wonen, te werken en te leven. Hoewel we er maar zelden over nadenken, vergt het een enorme inspanning steden als Amsterdam, Utrecht en Delft leefbaar en veilig te houden. 

De constructies van de kades zijn soms al 300 jaar geleden gebouwd, vaak op houten palen. Al deze kademuren moeten goed onderhouden worden om ook in de drukkere steden van nu altijd veilig te blijven. Maar welke moeten eerst? En welke kades zijn nog in goede staat? TU Delft promovendus Mart-Jan Hemel wil historische kades beter begrijpen om de staat van de kade – en daarmee de stad – beter te kunnen bepalen.

Mart-Jan Hemel is promovendus Civiele Techniek aan de TU Delft en verbonden aan het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions. Gastheer is Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus van de TU Delft.

De Van Leeuwenhoeklezingen worden georganiseerd door Studium Generale TU Delft. Ze vinden vier keer per jaar plaats en zijn gratis toegankelijk. Houd voor de actuele onderwerpen en de overige data onze website in de gaten.