De Koning bakt een huis (2+)

Stichting De Witte Plomp
do 2 mrt
do 2 mrt ’23

'De koning bakt een huis' is een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema’s op een kleine schaal. Met èèn poppenspeler en èèn muzikant.

Blootpad is erg verlegen. Hij blijft dan ook liever thuis waar hij potten en vazen maakt van het klei dat hij onder zijn huisje opgraaft. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Het is een uitnodiging. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Maar Blootpad durft niet.

Als Olifant ontdekt dat Blootpad niet op zijn feest is, voelt hij zich diep beledigd. Boos rent hij naar het huis van Blootpad en vraagt hem waarom hij er niet bij is. Blootpad haalt zijn schouders op, zucht en stottert dan: “Ik wil heus wel, maar ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant. Gelukkig heeft hij een plan. De koning pakt een homp klei en begint te kneden… 

De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek “De Koning bakt een huis” van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.