Wie jij dAn wel niet bent (9+)

De zAAk A & YoungGangsters
Met Nizar El Manouzi (bekend van Het Klokhuis en Mocro Maffia)
zo 30 okt 14:30 - 15:35
zo 30 okt ’22
14:30 - 15:35
  • zo 30 okt ’22
    14:30 - 15:35
    Theaterzaal

De zAAk A neemt kinderen én volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen worden vertaald in een ontregelend theaterspektakel waarbij echt en nep door elkaar lopen. ‘Wie jij dAn wel niet bent’ is winnaar van de Berrie Heesen Publieksprijs 2021.

Een voorstelling op het snijvlak van kinderfilosofie en theater voor iedereen vanaf negen jaar. Wie jij dAn wel niet bent is een denk-spektakel met een hoofdrol voor Nizar El Manouzi (bekend van Het Klokhuis en Mocro Maffia).

Wie jij dAn wel niet bent onderzoekt voor en met kinderen (9+) de spanning tussen maakbaarheid en bepaaldheid van wie we zijn. Uitgangspunt voor dit onderzoek is iemand waarvoor in extreme mate geldt dat het uitmaakt waar en wanneer haar wieg stond: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje.

Over de voorstelling

Tijdens de voorstelling zijn we aanwezig bij de landelijke theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk. Nizar El Manouzi (bekend van tv-programma Het Klokhuis) heet iedereen welkom. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Dan horen we de stem van Prinses Amalia. ‘Wie ben ik?’ vond ze een moeilijke vraag en ze wil deze theatertour op haar eigen manier vormgeven.

De vraag die ze het publiek wil voorleggen: ‘Kan je kiezen wie je bent?’.

Korting Museum Prinsenhof

Gelijktijdig aan deze voorstelling is in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling ‘Amalia. Ambitie met Allure’ te zien. Maak kennis met Amalia van Solms (1602-1675). Een vrouw die strategisch en vol ambitie haar rol op het (inter)nationale toneel opeist en het verloop van de geschiedenis van de Republiek en het Huis van Oranje blijvend beïnvloedt. Loop door haar leven, en ontdek het onbekende verhaal van een van invloedrijkste vrouwen van de 17de eeuw: een staatsvrouw met allure!

Als je een kaartje voor de voorstelling hebt, kun je met 50% korting de tentoonstelling in het Prinsenhof bezoeken.

Amalia. Ambitie met Allure - Te zien van 16 september 2022 t/m 8 januari 2023 in Museum Prinsenhof Delft