Sartre & De Beauvoir

Het Zuidelijk Toneel
za 14 jan 20:15
za 14 jan ’23
20:15
  • za 14 jan ’23
    20:15
    Theaterzaal

Afgelopen jaar waren in heel het land de kaarten voor deze voorstelling niet aan te slepen en de pers deelde het maximale aantal sterren uit. In 'Sartre & De Beauvoir' kijken de cultfiguren van het extentialisme terug op hun leven, liefde en denken en ga jij met inzichten naar huis.

Filosofie op de planken: het is een gouden combinatie. Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we ‘gedoemd zijn tot vrijheid’; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn.

Spel is in handen van Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers. Beiden zijn komische grootheden, hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan Van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur. Stefaan maakt de redeneringen van 'Sartre & De Beauvoir' actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender.

De voorstelling in één zin: Vrijheid is wat je doet met wat je wordt aangedaan.

Prachtige persreacties:

  • “Fantastisch gespeeld filosofenduo” – Theaterkrant, tevens keuze van de criticus
  • “‘Sartre & De Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt.” - Volkskrant ★★★★★
  • "Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers. Als het filosofenkoppel Sartre en De Beauvoir brengen ze een prachtig duet.” - DeStandaard ★★★★
  • “Met een vloeiende pen giet Van Brabandt de levens van beide filosofen, en de liefdevolle verstrengeling van die levens, in een theaterdialoog.” - Knack.be ★★★★

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van