Liefde in het digitale tijdperk

Het Filosofisch Cafe met Jan Drost
ma 27 sep 20:30 - 22:00
ma 27 sep ’21
20:30 - 22:00
  • ma 27 sep ’21
    20:30 - 22:00
    Theatercafé

We swipen ons een weg door wisselende contacten of kortstondige affaires, gaan minder snel een lange relatie aan en onze relaties lopen eerder stuk. Sociale media en datingapps hebben het datinglandschap flink veranderd. Maar is ons beeld van liefde en relaties dan ook anders? We spreken hierover met de 'filosoof van de liefde' Jan Drost.

Bewijzen datingapps ons een dienst of leidt al dat geswipe en die wisselende contacten slechts tot keuzestress? Kunnen onze relaties nog wel tegen een stootje, of geven we eerder op? En welke waarde heeft de lange relatie nog? In dit Filosofisch Café kijken we naar ons liefdesleven in het digitale tijdperk en of dat veranderd is.

Jan Drost (1975) is schrijver en filosoof. Hij woont en werkt in Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en schrijft voor nrc.next, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Hijheeft diverse boeken op zijn naam staan, zoals 'Het romantisch misverstand' en 'Als de liefde voorbij is'.

 

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour. Lees meer...

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.