Volksfilosoof over kunstmatige intelligentie (AI)

Theatercollege Bas Haring
di 15 apr 20:15
di 15 apr ’25
20:15
  • di 15 apr ’25
    20:15
    Theaterzaal

Is het een logische keuze om professor filosofie Bas Haring een theatercollege over kunstmatige intelligentie te laten verzorgen? Absoluut: Bas Haring was de pionier in Nederland die kunstmatige intelligentie studeerde, al in 1988!

Later promoveerde hij zelfs in dit vakgebied. In zijn college legt hij op heldere wijze uit wat kunstmatige intelligentie inhoudt en laat hij je nadenken over de toekomst ervan. Bas Haring maakt complexe onderwerpen begrijpelijk voor iedereen. Hij noemt zichzelf 'professor in de snap-kunde' en legt in dit college in heldere taal uit wat kunstmatige intelligentie precies is. Hij laat je meedenken over de mogelijkheden en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Wat staat ons allemaal te wachten? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Zijn computers straks slimmer dan mensen? Bas Haring geeft op al deze vragen een helder antwoord. 

Over Bas Haring

Prof. dr. Bas Haring houdt ervan om ingewikkelde dingen simpel en rustig uit te leggen. Hij won de Duidelijke Taalprijs als Nederland's meest duidelijke denker. De jury zei het zo: "Als Bas Haring iets heeft uitgelegd, dan begrijp je het." Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat Jan en alleman het begrijpt. Hij laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken en zet ze aan het denken. Dit deed hij al via boeken, columns, lezingen en nu ook in dit bijzondere theatercollege. 

Mis deze unieke kans niet om hem persoonlijk te ontmoeten tijdens de Meet & Greet na afloop van het theatercollege.

[toegangsprijs inclusief drankje]