Mark Engelen

Makkelijk in de omgang

Lisa Ostermann
De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken
za 5 okt 20:15
za 5 okt ’24
20:15
  • za 5 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. In Delft verkocht ze haar voorstelling strak uit. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. “Een overrompelend talent,” noemde de Theaterkrant haar, naar aanleiding van haar eerste voorstelling. 

En nu is ze terug. Met ‘Makkelijk in de omgang’. De voorstelling die aardig zijn weer sexy maakt. Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Dat wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig. 

Pers quotes 'Makkelijk in de omgang'

  • NRC ★★★★★: "De 32-jarige Ostermann acteert in een volstrekt eigen stijl. Ze is zelfbewust en brutaal, maar geen cabaretier die, zoals Daniel Arends dat formuleert, „bezig is een 10 voor stand-upcomedy te halen”. Meest in het oog lopend is hoe ze met een vrolijkmakende energie en zonder een moment van rust haar teksten en liedjes de zaal in pompt. Hoewel ze allerminst laat blijken haar leven op orde te hebben, en in alles een vat vol twijfels is, speelt ze met een overweldigende vanzelfsprekendheid. Uit hoe ze spreekt, zingt, beweegt en omgaat met het publiek spat een volkomen gemak. Ze is helemaal thuis op het podium." 
  • de Volkskrant ★★★★☆: "In het sublieme slotlied zingt ze dat ze God is die ook maar wat deed, en nu bezorgd, maar ook een tikje afgunstig zijn schepping op het randje van de afgrond beziet. Het is een vindingrijk lied over hoop, mooi, ontroerend en goed voor een lach tegelijkertijd. Ook wel: één grote onderstreping van het feit dat ‘Lisa fucking Ostermann’ in deze voorstelling zowel zacht als hard uit de hoek kan komen, helemaal in haar element is en haar vorm en stem heeft gevonden."

Cabaret Collectie Nederlands Theaterfestival

'Makkelijk in de omgang' is deel van de Cabaret Collectie van Het Nederlands Theaterfestival, de selectie van de beste cabaretvoorstellingen van het seizoen. In september 2024 wordt dit feestje gevierd in De Kleine Komedie!

 

 

[reprise | toegangsprijs inclusief drankje]