Verslaafd aan ons eigen gelijk

Theatercollege Lammert Kamphuis
di 19 nov 20:15
di 19 nov ’24
20:15
  • di 19 nov ’24
    20:15
    Theaterzaal

Filosoof en schrijver Lammert Kamphuis is hoofddocent aan The School of Life en bestsellerauteur van ‘Filosofie, voor een weergaloos leven’. In dit theatercollege onderzoekt hij de toenemende polarisatie in onze samenleving.

Hij stelt de vraag: wat als de ander echt verkeerde opvattingen heeft? Met zijn achtergrond in een wereld van tegenstellingen, zoals wij en zij, waarheid en leugen, onderzoekt Kamphuis waarom mensen zo gemakkelijk vastroesten in hun eigen gelijk. Hij wijst op de verrassende gelijkenissen tussen de samenleving en de fundamentalistische kerk waar hij zelf mee te maken had. Door de geschiedenis van de filosofie te benutten, laat Kamphuis zien hoe we onze geest kunnen trainen om flexibeler te worden en verbinding te maken met andersdenkenden. Met praktische tips en oefeningen biedt hij een weg naar wat hij noemt ‘perspectivistische lenigheid’ – een essentiële vaardigheid voor zowel individuen als organisaties en relaties in onze tijd.

De Trouw schreef over zijn bestseller 'Filosofie voor een weergaloos leven': "Een plezierige filosofieles, en de tips zijn domweg effectief" en gaf ★★★★.