Sofie Knijff

Reigen Re-erected

Het Zuidelijk Toneel
Succesherneming van de Oerolhit uit 2022
wo 19 mrt 20:15
wo 19 mrt ’25
20:15
  • wo 19 mrt ’25
    20:15
    Theaterzaal

Na het succes van ‘Mission Molière’ en ‘Crashtest Ibsen’ brengt Het Zuidelijk Toneel ‘Reigen Re–erected’, dat eerder een grote Oerol festivalhit was. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis. 

In het oorspronkelijke werk uit 1897 (‘Reigen’) schetst de Weense schrijver Arthur Schnitzler in tien scènes een portret van de seksuele moraal aan het eind van de negentiende eeuw. In de versie van regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht worden op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd belicht. In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers.

“Een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling.” – de Volkskrant, beeldende kunst en mime ★★★★

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrondinformatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 en kost € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Tijdens het bestelproces van je tickets, kan je ook direct reserveren voor 'Eten bij Toneel'.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

Regie Sarah Moeremans

Tekst Joachim Robbrecht

Spel Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwestro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve

Decor- en kostuumontwerp Dorothee Curio  

Fotografie Sofie Knijff

In coproductie met NTGent

Met dank aan Arianne van Vliet