Anne Claire de Breij

Stepping Stones

Orkater en Bijlmer Parktheater
Stuk over de zoektocht van derde generatie Surinamers, met livemuziek als kloppend hart
do 21 nov 20:15
do 21 nov ’24
20:15
  • do 21 nov ’24
    20:15
    Theaterzaal

Orkater presenteert met Bijlmer Parktheater het meeslepende verhaal van ‘Stepping Stones’, het laatste deel van het indrukwekkende drieluik over de Surinaamse migratie naar Nederland. 

Dit krachtige stuk verkent de zoektocht van de derde generatie Surinamers naar succes en identiteit. Ontmoet Alyssia en Brian, wier paden al zijn geëffend door voorgaande generaties. Maar terwijl ze streven naar een betekenisvol bestaan, worstelen ze met de druk van maatschappelijke stigma’s en onderlinge vooroordelen. Met livemuziek als het kloppende hart van de voorstelling – van jazz en funk tot reggae en hiphop – brengt ‘Stepping Stones’ hun verhaal op levendige wijze tot leven. Mis deze krachtige voorstelling niet, die met NRC en de Volkskrant vier sterren verdiende voor eerdere producties uit het drieluik. Koop nu je tickets en beleef een avond vol emotie, passie en livemuziek!

Over de makers

'Stepping Stone's is het sluitstuk van de trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater. Eerdere voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve waren onder andere te zien op het Nederlands Theaterfestival: 'Woiski vs. Woiski' werd door de Wijkjury van 2018 uitgeroepen tot de beste voorstelling van het seizoen en 'De Gliphoeve' werd geselecteerd door de toneeljury. Acteurs Michiel Blankwaardt en Dionne Verwey werden voor hun rol in deze voorstellingen genomineerd voor een Arlecchino en een Colombina voor de meest indrukwekkende bijdragende rol.

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrondinformatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 en kost € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Tijdens het bestelproces van je tickets, kan je ook direct reserveren voor 'Eten bij Toneel'.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

tekst: Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen
regie: Geert Lageveen
compositie en muzikale leiding: Gery Mendes
spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes, Romy Vreden.
muziek: Sophie Anglionin, Walther Muringen e.a.
scenografie: Ruben Wijnstok
kostuums: Arien de Vries