Antigone

Het Nationale Theater
Grootse voorstelling vol livemuziek, over familie, politiek, stabiliteit en rebellie
vr 25 okt 20:15
vr 25 okt ’24
20:15
  • vr 25 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie ‘Antigone’. Nina Spijkers regisseert een grootse voorstelling vol livemuziek, over familie, politiek, stabiliteit en rebellie, die draait om de vraag: wat weegt zwaarder, het maatschappelijke of het individuele belang? 

De twee broers van Antigone komen allebei om bij de bloedige strijd om Thebe. Als enig overgebleven man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de als landverrader bestempelde broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, wordt met de dood bestraft. Antigone is echter vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun, maar raakt steeds meer geïsoleerd. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht.

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrondinformatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 en kost € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Tijdens het bestelproces van je tickets, kan je ook direct reserveren voor 'Eten bij Toneel'.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

Tekst: Jean Anouilh
Vertaling: Bo Tarenskeen
Regie: Nina Spijkers
Spel: Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus, Mike Zanting
Scenografie: Dennis Vanderbroeck
Dramaturgie: Remco van Rijn