Anne Harbers

ECHT(!)

Susies Haarlok, Veenfabriek & Rijksmuseum Boerhaave
Muzikale theatertrip als geestverruimende ervaring. Echt? ECHT!
za 19 okt 20:15
za 19 okt ’24
20:15
  • za 19 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Susies Haarlok en Veenfabriek onderzoeken een nieuwe theatervorm op het snijvlak van muziektheater en wetenschap. Mensen met botsende visies, dieren met totaal andere zintuiglijke beleving, Fake news en Artificiële Intelligentie. 

Hoe weet je nog wat echt is? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als dè realiteit? Is alles van waarde weerloos? ‘ECHT!’ wordt een kaleidoscopische muzikale theatertrip. Je hoort en voelt hoe het is om een walvis te zijn of een vleermuis. Bekende stemmen worden met deepfake tot zanger gebombardeerd. Laat je overspoelen door onnavolgbare waarheden – of onwaarheden? De muzikanten van Susies Haarlok en actrice Ruta van Hoof nemen je mee op hun zoektocht. Dit alles in een levende video–installatie (John van Oostrum en Noemi Biro) waar Avatars en digital landscaping samenvloeien met fysieke objecten als leugendetectors, reageerbuizen en microscopen. Onze theaterfoyer wordt voor deze voorstelling eveneens omgebouwd tot expositieruimte.

KALEIDOS randprogramma

Bij deze voorstelling is een KALEIDOS randprogramma met acts, DJ’s en meer, dat is geprogrammeerd door studenten van de TU Delft.

[reguliere toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Concept en muziek: Susies Haarlok
Spel: Harald Austbø, Tjalling Schrik, WesselSchrik, Arthur Wagenaar en Ruta van Hoof
Installatie: John van Oostrum, Noemi Biro en Pleun Gremmen | eindregie: John van Oostrum | dramaturgie: Joeri Vos