Matthäus Passion

Krashna Musika o.l.v. Ruben de Grauw
vr 22 mrt en za 23 mrt
vr 22 mrt ’24
en
za 23 mrt ’24

Op 22 en 23 maart brengt Krashna Musika de klassieker 'Matthäus Passion' ten tonele in de Maria van Jessekerk in Delft. Onder leiding van dirigent Ruben de Grauw schittert het voltallige studentenkoor en -orkest, bijgestaan door acht professionele solisten en een kinderkoor.

De Matthäus: een tijdloos verhaal voor iedereen

De Matthäus Passion raakt aan universele thema's als liefde, geloof en verlies, en blijft daarom relevant voor jong en oud. Krashna Musika streeft ernaar om deze ervaring voor iedereen toegankelijk te maken, met betaalbare ticketprijzen en inclusieve uitvoeringen.

Krashna Musika werkt bij de concerten samen met kinderkoor Kooracademie Breda en solisten Marjolein Kolkert (sopraan), Florieke Beelen (alt), Koen Masteling (tenor), Michiel Meijer (bas), Georgie Sztoyanov (evangelist) en Wessel Wirken (Christus). 

Maria van Jessekerk

De Maria van Jessekerk bevindt zich in het hartje van Delft. Het rijke interieur van de kerk bestaat onder andere uit indrukwekkende wandschilderingen, glas-in-loodramen en een monumentaal orgel. De akoestiek van de kerk zorgt er bovendien voor dat de Matthäus Passion volledig tot haar recht komt. Hiermee is deze kerk voor Krashna als Delfts muziekgezelschap bijzonder geschikt om mooie uitvoeringen in neer te zetten.

Krashna Musika: het leukste studentenorkest van Nederland!

Als het officiële studentenmuziekgezelschap van de TU Delft, repeteert Krashna Musika wekelijks onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Vorige zomer won Krashna Musika zelfs de titel 'Het Leukste Studentenorkest van Nederland' van de Avrotros!

"Met enthousiaste en getalenteerde leden brengen we prachtige concerten ten gehore. Momenteel werken we hard aan de uitvoering van de Matthäus Passion. Mis het niet!"