SH4DOW / SKY66EN - Highlight Delft 2024

Mikael Fock Productions
Internationale voorstelling exclusief in Delft te zien
do 15 feb - za 17 feb
do 15 feb ’24
-
za 17 feb ’24

Highlight Delft en Theater de Veste brengen de grensverleggende internationale voorstelling ‘SH4D0W’ naar Nederland, waarin Artificial Intelligence de hoofdrol speelt. De voorstelling is te ervaren tijdens het driedaagse kunst- en technologiefestival Highlight Delft 2024, dat draait om het thema Do You See What I See. Ontdek van 15-17 februari de nieuwe realiteit gecreëerd door AI in de binnenstad van Delft.

De Nederlandse première van ‘SH4D0W’ biedt een unieke ervaring waarin een AI live interacteert met een actrice en het publiek. Geprogrammeerd om menselijker te worden door data en emoties te verzamelen, tracht de AI de ultieme menselijke machine te worden. De voorstelling is slechts van 15 t/m 17 februari te zien en er is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar - mis deze exclusieve vertoning niet!

AI: De Toekomst Nu 

Artificial Intelligence wordt steeds dominanter in ons dagelijks leven. Highlight Delft 2024 geeft bezoekers de kans om dieper in dit onderwerp te duiken met verschillende installaties en prototypes. Plus de voorstelling ‘SH4D0W’, die niet alleen over AI gaat maar deze ook écht de hoofdrol laat spelen. Geïnspireerd op Hans Christian Andersens sprookje 'De Schaduw', verkent ‘SH4D0W’ de ontmoeting tussen mens en virtuele schaduw, vertegenwoordigd door gegevensgestuurde kunstmatige intelligentie.

‘SH4D0W’ vindt plaats binnen een uniek format, de "4D box", waarin digitale 3D grafische deeltjes worden vermengd met fysieke objecten en een live-actrice. Het publiek draagt 3D-brillen, waardoor de grens tussen echt en fictief vervaagt. Laat je meeslepen in dit multidimensionale spektakel dat de verbeelding overstijgt.

Ontdek AI in de foyers 

De foyers van Theater de Veste worden rond ‘SH4D0W’ door Highlight Delft met installaties en prototypes van studenten en bedrijven, getransformeerd tot een AI ontdekkingsruimte. Onthaasten van alle AI input kan in de installatie Ouroboros, een oase van rust. Maker Jeroen Alexander Meijer leidt je door een ruimtelijke compositie van geluid, waardoor je kunt ontprikkelen en de constante verschuiving van je aandacht kunt ervaren. Lees meer...

Pers

  • Iscene ★★★★★: ”SH4DOW door Aveny-T creëert een zeer mooi en speels intelligent interactief spel met de schaduwkanten van mens en machine (…) de beste kijk op kunstmatige intelligentie op het podium die ik tot nog toe heb gezien.”
  • Scenekanten ★★★★: ”Dit soort ideeën, inclusief de interactie, benadrukt de originaliteit van het experiment dat de voorstelling SH4DOW werkelijk is (...) in een mate die ik nog nooit eerder heb meegemaakt.”
  • POV International: “SH4DOW is een uiterst relevante voorstelling en een bijna historische, technologische doorbraak op het podium. Er is stof tot nadenken, gelukkig hoeft de acteursvakbond voorlopig niet te vrezen dat de machines hun werk komen overnemen.”

[Engelstalig programma] 

Tickets zijn inclusief dagticket voor het festival

Onderdeel van

Ticket inclusief dagticket Highlight Delft

Highlight Delft vindt plaats van 15 t/m 17 februari 2024. Kaartverkoop voor de voorstelling SH4D0W loopt via Theater de Veste (inclusief dagticket Highlight Delft 2024). Wees er op tijd bij!


Highlight Delft vindt plaats in de binnenstad van Delft en brengt kunst & technologie samen. Het thema dit jaar is Do you see what I see, waarbij installaties die draaien om Artificial Intelligence en kleine deeltjes centraal staan. Het festival werkt nauw samen met makers aan de ontwikkeling van nieuwe installaties, waardoor veel werk tijdens het festival voor het eerst voor publiek te zien is. Met dit jaar onder meer Zone Rouge van Filip Groubnov, Approaching Zero van Katarine Petrovic en You are source projection and reflection van Sophia Bulgakova.