Geschiedenis: eerste hulp bij ongelukken

Theatercollege Beatrice de Graaf
di 13 sep 20:15
di 13 sep ’22
20:15
  • di 13 sep ’22
    20:15
    Theaterzaal

Van de Oekraïne–oorlog en de pandemie tot onze eigen woon– en stikstofcrisis, de grote uitdagingen van deze tijd maken ons onzeker en verlammen politici. Maar hoe deden we dit vroeger? Toen waren er ook epidemieën, vluchtelingencrises en natuurrampen, maar dan zonder vaccins, veiligheidsregio’s of deltawerken. 

In dit theatercollege laat Beatrice de Graaf zien hoe eerdere samenlevingen grote problemen overwon­nen. Juist in tijden waarin alles redeloos, radeloos en reddeloos lijkt, ontstaan nieuwe ideeën en baanbrekende innovaties. In een avontuurlijke tocht langs grote crises vanaf Napoleon tot nu laat De Graaf zien hoe onbekende geschiedenissen ons kunnen inspireren tot grootse daden en geloof in de toekomst.

In deze avond vol pakkende verhalen en kleurrijke voorbeelden toont De Graaf welke geschiedenislessen onze eerste hulp bij ongelukken kunnen zijn.

Beatrice de Graaf is terrorisme-expert, historicus en faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef onder andere Gevaarlijke vrouwen, Theater van de angst, Tegen de terreur en Radicale verlossing. Voor de Maand van de Geschiedenis schreef zij het essay 'Crisis!'.

 

[toegangsprijs inclusief drankje]