Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Het achtste leven

Theater Oostpool
Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili
vr 24 mrt 18:30
vr 24 mrt ’23
18:30
  • vr 24 mrt ’23
    18:30
    Theaterzaal

Naar de wereldberoemde roman van de Georgische schrijf­ster Nino Haratischwili. Regisseur Daria Bukvić maakt van dit monumentale familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu, een vijf uur durende theater­marathon met een grote cast, twee pauzes en unieke rand­programmering. 

Je wordt meegezogen in een emotionele en visuele reis van 1900 tot nu. Met live muziek; van Kaukasi­sche en Slavische folkloristische liederen tot popnummers. Bukvić brengt hiermee een ode aan de sterke vrouwen uit haar familie.

Het verhaal over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stadje waar een ambitieuze chocola­defabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. 

 

Eten bij Toneel
In de brochure staat op pagina 5 vermeld dat we bij deze voorstelling 'Eten bij Toneel' organiseren. Aangezien 'Het Achtse Leven' een marathonvoorstelling is, vervalt 'eten bij toneel'. Later geven een update over de mogelijkheden m.b.t. eten in het theater bij deze voorstelling.

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van:
De Toneelclub

Credits

Naar de roman van Nino Haratischwili. Tekst: Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel. Regie: Daria Bukvić. Spel en muziek: Armand Rosbak, Chris Peters, Sinem Kavus, Marlies Heuer, Demira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, June Yanez, Sharon Harman en Eeke Boonstra. Vertaling: Jantsje Post en Elly Schippers. Dramaturgie: Madelon Kooijman. Scenografie: Marloes & Wikke. Kostuumontwerp: Dymph Boss. Kostuumatelier: Femke van Neerven. Muziekontwerp: Wilko Sterke. Songwriter: Démira Jansen (DÉMIRA). Lichtontwerp: Yuri Schreuders. Techniek: Hergen Verheul, Denson Batteké. Productie: Jeroen Heinen. Casting: Emilie Pos. Marketing: Daniel Jaspers en Femke Krijntjes. Campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong.