The Clowns Convention

Wunderbaum
do 19 jan 20:15 - 22:15
do 19 jan ’23
20:15 - 22:15
  • do 19 jan ’23
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

"Onweerstaanbaar grappig. Dit is uniek theater" schreef Hein Janssen, recensent van de Volkskrant. “Een topvoorstelling. Fellini zou zijn twee handen gekust hebben”, aldus de Theaterkrant. Gelukkig zijn de clowns terug en kun je deze unieke voorstelling in Delft zien. Met vooraf gratis lachworkshop!

In een wervelende show gaat een groep internationale clowns op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen de clowns de mensheid redden van de ondergang? De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf.

We want you to join our army
And if you think we are just clowns you’re wrong.
You are the biggest clown yourself.

Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (a.k.a. MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn. Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel? 

“Een parade van prachtige acts” - NRC ★★★★★

"In het het unieke The Clowns Convention reflecteren gefrustreerde clowns op de staat van theater en amusement” – de Volkskrant ★★★★★

Wunderbaum is een Vlaams-Nederlands acteurscollectief dat (pijnlijk) humoristische maatschappij-kritische voorstellingen maakt. In 2010 wonnen ze De Prosceniumprijs (award voor wezenlijke bijdrage aan het Nederlandse toneel).

Nieuw: doe mee met de gratis lachworkshop

Om 19.00 uur organiseren we een lachworkshop voorafgaand aan de voorstelling. De nadruk ligt op het lachen en plezier. En dat wordt zeer serieus genomen. Er is veel interessants te vertellen over lachen en dat gebeurt dan ook tussen het lachen door! De workshop vindt plaats in een afgeschermde ruimte.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Doe je om 19.00 uur mee aan de gratis lachworkshop? Van harte welkom!

Onderdeel van