We Want It All

ICK Dans Amsterdam
Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel
za 11 feb 20:15
za 11 feb ’23
20:15
  • za 11 feb ’23
    20:15
    Theaterzaal

‘We want it all’ is geen voorstelling, maar een één uur durend festival waarin het internationaal gelauwerde choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten hun ruim vijfentwintigjarige samenwerking vieren.

Van de bijna zestig creaties die het choreografen tandem tussen 1995 en 2020 presenteerden, kozen zij elf finales. Het einde van een voorstelling is voor Greco en Scholten namelijk een voorbereiding op een nieuw begin. Een einde is een ‘end’, maar ook een ‘and’. Het einde is altijd een vooruitblik op een mogelijke toekomst. 

Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij in deze dynamische, afwisselende festival voorstelling. Het is een uitgelezen kans om de diversiteit van het uiteenlopende werk te ervaren waarin altijd het lichaam in opstand, in wat voor hoedanigheid dan ook, leidend is.

In 'We want it all' heeft de junior compagnie, ICK-Next, een prominente rol. Zij zijn de opening naar nieuwe tijden. Zij verdwijnen en verschijnen tussen de ensemble-dansers, als fris stromend water. Dankzij die jonge dansers is er steeds een nieuw perspectief.

It ain't much I'm asking, if you want the truth
Here's to the future
Hear the cry of youth (hear the cry of youth) (hear the cry of youth)
I want it all, I want it all, I want it all and I want it now.

Queen -- I Want It All


[toegangsprijs inclusief drankje]

ICK DANS AMSTERDAM 

Het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum is Stadsgezelschap Dans van Amsterdam, kortweg ICK Dans Amsterdam. Dit platform voor de hedendaagse dans is in 2009 opgericht door Emio Greco|Pieter C. Scholten. Zij werken al meer dan 25 jaar samen in hun zoektocht naar een nieuwe danstaal en een nieuwe benadering van het lichaam, waarbij zowel het lichaam in opstand als de bewegelijk van zekerheden de leidraad vormen.