Jelle Draper

FTBLL - Can you kick it

ISH Dance Collective
Een spectaculaire voorstelling met straatvoetbal, freestyle voetbal en breakdance
do 2 feb 19:30
do 2 feb ’23
19:30
  • do 2 feb ’23
    19:30
    Theaterzaal

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling 'FTBLL – Can You Kick it'. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. 'FTBLL- Can you kick it' brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In 'FTBLL' is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. 'FTBLL' vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Persquotes:

  • "Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. De voorstelling toont kunst met een grote K." ★★★★ - Scènes
  • "Als een breaker de bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar." - de Volkskrant
  • “Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit – Theaterkrant

Aangepaste aanvangstijd

In tegenstelling tot wat er in de seizoensbrochure staat vermeld, start deze voorstelling om 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur).


[toegangsprijs inclusief drankje]

Deze voorstelling start om 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur)

Onderdeel van

Credits

Concept & regie: Marco Gerris. Regie assistent: Guido van Moorselaar. Cast Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Daryl David Benjamin. Freestylers: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász. Straatvoetballers: Edward van Gils, Achie Tarhouchi. Licht ontwerp: Mike den Ottolander. Video designer: Karl Klomp. Muziek: Rik Ronner (Wondermonster). Decorontwerp & graphics: Ottoman & Beeklander. Technische productie: Joey Buddenberg. Grafisch ontwerp: DBXL.