Fortune

Club Guy & Roni + Navdhara India Dance Theatre + Slagwerk Den Haag
wo 16 nov 20:15 - 21:30
wo 16 nov ’22
20:15 - 21:30
  • wo 16 nov ’22
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal

Eerder ging het dak er af bij de voorstelling ‘Mechanical Ecstasy’ door Club Guy & Roni en schreef de Volkskrant over hun voorstelling 'Happiness' ★★★★: "Gespierd, banaal, uitdagend". Wij kijken uit naar ‘Fortune’!

Hoe vinden we zingeving wanneer niets voor eeuwig is? Waar vinden we geluk als gelukkig zijn ook maar een momentopname is? Hoe leven we in het hier en nu als de volgende uitdaging al om de hoek staat? Vanuit een fascinatie met deze ‘impermanence’, de vergankelijke aard van de natuur waarbij nooit iets vaststaat of ooit af is, is de dansvoorstelling 'Fortune' ontstaan. 

Guy Weizman

“We reisden naar India in de overtuiging dat onze eurocentrische moralen genoeg waren om ons het volledige verhaal over de mensheid en de 'juiste' manier van leven te vertellen. Maar onze partners in India hebben op vriendelijke wijze ons wereldbeeld bijgestuurd, van een kritische, bijna cynische kijk naar een barmhartiger, zachter en nederiger perspectief. Zij deelden hun kijk op verandering en vergankelijkheid met ons, en de schoonheid en het geluk die daarmee gepaard gaan.”

Aaneenschakeling van beelden, indrukken en momenten

Choreografen Roni Haver, Guy Weizman en Ashley Lobo, de dansers, en de muzikanten gaan in 'Fortune' ieder op hun eigen manier op zoek naar de betekenis van het wonderlijke en vluchtige geschenk van het leven. Het resultaat is een dansvoorstelling als een road movie door India, waarin ‘the wonder of life’ wordt uitgebeeld door een aaneenschakeling van beelden, indrukken en momenten. 
 
De muziek in 'Fortune' is geïnspireerd op het dynamische en (kleur)rijke India. De slagwerkers van Slagwerk Den Haag bespelen Indiase instrumenten zoals de sarod en de tabla. Via een open call zijn Indiase componisten uitgenodigd hun muziek in te sturen. Onder andere met deze tracks, en soundbites uit Dharavi - een van de grootste sloppenwijken van Mumbai - is de muziek voor de voorstelling gecomponeerd. 

Pers

de Volkskrant ★★★★☆: "Al die vragen zonder antwoorden hebben de choreografen Guy Weizman, Roni Haver en Ashley Lobo getransformeerd naar een wervelende stammendans rond een levensboom. Strakke kathak vol samengebalde voetroffels mengt zich naadloos met elektrificerende popping & locking en de gul smijtende energie van rondzwiepende benen." Annette Embrechts

NRC ★★★☆☆: "Het ensemble barst uit in een razend energieke dans, aards en oersterk, met vaak gehoekte ledematen maar een uiterst soepele en buigbare torso. Het is de opmaat voor een caleidoscoop van levensverhaaltjes, een heerlijke herenromance." Francine van der Wiel

Leeuwarder Courant ★★★★★: "Een overdonderend spektakelstuk" en "De beelden zijn ijzersterk, de dans virtuoos." 

Dagblad van het Noorden ★★★★★: "Fortune bewijst nog maar eens dat het Noorden een dansgezelschap van absolute wereldklasse herbergt." 

Kaleidos

Deze voorstelling is onderdeel van de Kaleidos avond in Theater de Veste. Ga op ontdekkingstocht in een doolhof dat je gaat inspireren. Met deze performance als start van de avond, met een aanvullende programmering, die van Theater de Veste een club, een museum, een speeltuin, maar vooral een plek waar alles samen komt maakt. Ga ervan uit dat je op een plek terecht komt waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

  • De choreografie van de voorstelling is ontstaan door een samenwerking tussen Roni Haver, Guy Weizman, Ashley Lobo en alle dansers.
  • Dansers: Club Guy & Roni: Adam Peterson, Camilo Chapela, Eliana Stragapede, Igor Podsiadly, Wilchaan Roy Cantu. Navdhara India Dance Theatre: Chetan Solanki, Razul Gautam, Urvil Shah.
  • De muziek is ontstaan door een samenwerking tussen Pepe Garcia, Brendan Faegre, Martijn Baaijens, Jochem Braat, Niels Meliefste en Tarang Poddar. Slagwerk Den Haag: Martijn Baaijens ( Sarod, gitaar), Jochem Braat ( toetsen,stem )  Niels Meliefste ( slagwerk, stem), Tarang Poddar ( tabla, slagwerk, stem)
  • Muzikaal leider: Pepe Garcia
  • Muzikaal dramaturg: Brendan Faegre
  • Tracks and soundbites: Assin Khan Langa, Dhyanjyoti Borah, INCEPTOR, Sawai Khan 
  • Decor: Ascon de Nijs
  • Kostuums: MAISON the FAUX
  • Lichtontwerp: Maarten van Rossem
  • Geluidsontwerp: Peter Zwart
  • Dramaturgie: Robbert van Heuven