Nacht van het Cabaret

Dolf Jansen, Teun van den Elzen, Valentina Tóth e.a.
za 4 mrt 21:00
za 4 mrt ’23
21:00
  • za 4 mrt ’23
    21:00
    Theaterzaal

Inmiddels is er een indrukwekkende lijst aan cabaretiers die in de voorbije jaren hun opwachting hebben gemaakt bij dit succesnummer op het programma van Theater de Veste. 

Het is voor maar liefst de twintigste keer dat wij dit humorpakket aan je mogen presenteren! Tot na middernacht kun je genieten van een reeks toptalenten die de cabaretwereld rijk is. Hieronder staat de line up van de avond:

Dolf Jansen

Dolf Jansen - cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper - gaat als een speer! Hij is een graag geziene artiest in Delft en heeft menigmaal onze zaal uitverkocht. We zijn blij dat hij de MC van de avond is en tevens je trakteert om een scherp stukje cabaret. “Moeiteloos windt Jansen het publiek om zijn vinger.” - NRC

Oldenhermanns

Oldenhermanns gooit momenteel hoge ogen met hun klimaatcomedy ‘FCKD!’; eentje om je groene vingers bij af te likken. Cabaret waarin we met lichte paniek samen lachen (en huilen) over wat ons te wachten staat. Trek je poncho en kaplaarzen aan, want droog ga je het niet houden… “De ‘apocalyptische klimaatcomedy’ van cabaretduo OldenHermanns is verrassend en vermakelijk” – de Volkskrant ★★★★

Stefan Hendrikx

Stefan Hendrikx zette nog niet zo lang geleden zijn eerste stappen op het podium als cabaretier en bleek een natuurtalent. Stefan heeft alles wat je als publiek zoekt in een cabaretier: goed bedachte grappen, een energieke performance en de uitstraling van iemand die zich op het podium thuis voelt. Daarom won hij ook volkomen terecht de juryprijs van het Leids Cabaret Festival 2022.

Valentina Tóth

“Een fenomenaal performer” aldus de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met haar eigenzinnige muzikale act: ‘Ode aan de hysterische vrouw’ won ze niet alleen de publieksprijs van het AKF, maar sleepte ze ook met verve de Sonneveldprijs 2022 in de wacht. Een natuurtalent die snel schakelt tussen haar eigenzinnige typetjes. Valentina werd door de Volkskrant uitgekozen als hét Comedy Talent van 2023. “Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef. Wat een talent!” jubelde de Theaterkrant.

Teun van den Elzen 

Teun is een multi-talent. Hij is comedian, tekstschrijver, filmpjesmaker maar bovenal een cabaretier. In 2019 won hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Op zijn YouTube-kanaal Saaie Kutpolitiek fileert hij de Haagse ontwikkelingen rondom het Binnenhof. Daarnaast is hij is één van de vaste comedians van Club Haug in Rotterdam en schrijver en redactielid bij Dit Was Het Nieuws van AVROTROS. Teun studeerde cum laude af als politicoloog en dit is ook te merken in zijn eerste avondvullende theatershow. “Daarbij voelt zijn voorstelling geenszins als een droog college, maar is er juist veel te lachen.” – de Volkskrant ★★★★


[toegangsprijs inclusief drankje]

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor DC-Beheer.

Dit jaar geen Leids Cabaretfestival

Wegens omstandigheden gaat het Leids Cabaretfestival dit jaar niet door. Op het programma staat daarom de finalist van het LCF 2022.