Prinses Arabella: Aangenamelijk! (5+)

Rose Stories
ma 28 feb 14:30
ma 28 feb ’22
14:30
  • ma 28 feb ’22
    14:30
    Theaterzaal
    geannuleerd

Een vrolijke en ondeugende voorstelling, waarin het eigenwijze prinsesje Arabella, bekend van de populaire prentenboeken van Mylo Freeman, een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden ontdekt. 

Elke dag krijgt Prinses Arabella hetzelfde te horen. Bij alles wat ze wil doen hoort ze van iedereen: “Nee, dat doet een prinsesje niet.” Arabella vindt dat maar stom. Dan verschijnt opeens Nina in haar slaapkamer. Van Nina mag Arabella juist alles doen wat ze zelf wil. Nina heeft de leukste ideeën en heeft overal een oplossing voor. Niemand anders kan Nina zien of horen. En dat maakt het juist extra leuk.

Hoewel Omi, oppas Ushi en Arabella’s vriendjes prinses Ling, prinses Sophie en prins Mimoen er alles aandoen om Nina te laten verdwijnen, zet Arabella samen met haar ‘imaginary friend’ het paleis op stelten. Aangenamelijk! is een vrolijke en ondeugende voorstelling, waarin prinses Arabella een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden ontdekt.

Diversiteit

De Nederlands-Amerikaanse schrijfster en illustrator Mylo Freeman probeert met haar werk meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken. Zo vertelt ze: “Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. Andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.”