Waarom voel ik mij toch altijd zo schuldig?

Het Filosofisch Cafe
wo 9 feb 20:00
wo 9 feb ’22
20:00
  • wo 9 feb ’22
    20:00
    Theatercafé
    Geweest

‘Schuldig’, een woord dat thuishoort in de rechtbank. Maar ook onze interne rechter oordeelt dagelijks over het eigen gedrag. Hebben we die vriend wel genoeg bijgestaan, hadden we niet nog wat mails moeten beantwoorden, kunnen we onze tijd beter besteden? Schuldgevoel zit in onze cultuur verweven.

Maar hoe zinnig is het om je schuldig te voelen over die laatste bonbon of wéér een gemiste sportles? Waar komen denkbeelden over schuld vandaan, hoe beïnvloeden ze ons en wat zeggen grote filosofen hierover?

In dit Filosofisch Café kijken we hiernaar met schrijver en filosoof Jannah Loontjens. Een avond om je vooral niet schuldig over te voelen.

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.