Hebriana

Het Nationale Theater
Een eigenzinnig familieportret
vr 10 dec 19:30
vr 10 dec ’21
19:30
  • vr 10 dec ’21
    19:30
    Theaterzaal

Dit belooft een mooie toneelavond te worden. Het werk van een gelauwerde toneelschijver geregiseerd door een door ons geliefd regisseur en gespeeld door een topcast met onder anderen Mark Rietman, Joris Smit en Betty Schuurman.

Wat houden wij van het werk van regisseur Erik Whien die prachtige voorstellingen als ‘Eindspel’ en ‘Revolutionary Road’ maakte. Met prachtige acteurs brengt hij nu ‘Hebriana’ van Lars Norén, een van de belangrijkste toneelschrijvers van de twintigste eeuw tot leven.

Drie zussen komen na de dood van hun vader samen in het familiehuis aan de Zweedse kust. Met hun moeder, partners en de aangewaaide gast Axel vieren ze daar Midzomer. Naarmate de avond vordert en de zon maar niet ondergaat, komen sluimerende relatieproblemen, onderdrukte verlangens en existentiële wanhoop steeds meer aan het licht. Heeft de jongste zus Hebriana, de stille buitenstaander, wél het antwoord op de vraag:
hoe in deze wereld te leven?

Hebriana speelt zich af in het jaar 1986. Een jaar waarin de wereld werd opgeschud door de catastrofe in Tsjernobyl en de politieke moord op de Zweedse premier Olof Palme. Op meesterlijke wijze vertaalt schrijver Lars Norén de ecologische, politieke en maatschappelijke wanhoop van die tijd in een familiedrama, waarin de spanningen tot een kookpunt oplopen en wegkijken niet langer optie is.

Vorig jaar maakte regisseur Erik Whien de succesvolle voorstellingen Sea Wall en De Zaak Shell. Acteur Emmanuel Ohene Boafo won de Louis d’Or voor zijn rol in Sea Wall en Jaap Spijkers de Arlecchino voor zijn rol in De Zaak Shell. Met Hebriana regisseert Whien zijn eerste ‘grote zaal’ voorstelling bij Het Nationale Theater.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Let op: nieuwe aanvangstijd is 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur).

Aangepaste aanvangstijd

In tegenstelling tot de vermelde tijd in de seizoensbrochure, start de voorstelling om 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur).

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


Credits

Tekst: Lars Norén | Regie: Erik Whien | Spel: Soumaya Ahouaoui, Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Keja Klaasje Kwestro, Mark Rietman, Betty Schuurman, Joris Smit