FOREST

Emke Idema / Stichting Stranger & Heelal BV
za 21 aug - zo 22 aug
za 21 aug ’21
-
zo 22 aug ’21

FOREST is een verrassende, creatieve en exclusieve ervaring in onze zomerprogrammering waar de klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Je wordt meegenomen in een fantasiewereld waar jij en je medespelers een nieuwe wereld gaan bouwen. Let op: in verband met de weersverwachting wordt het event gehouden in Theater de Veste (i.p.v. Art Centre Delft).

FOREST is het nieuwste spel van theatermaker Emke Idema. Deze 'voorstelling' is op Theaterfestival Oerol geboren en Emke ontving in 2019 de Joop Mulder Plak op Oerol (stimuleringsprijs voor kunstenaars die verrassend werk ontwikkelen in het Terschellinger Landschap). Het Parool schreef: “Ze is een pionier op het gebied van theatervormen met actief publiek.”

Gezelschaps- en hoorspel in één

FOREST is een gezelschaps- en hoorspel in één. Het spel neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, ga je op weg. Je komt in een situatie waarin de natuur de overhand heeft, groter dan de mens is. En hoe reageer jij daarop, wat ga je doen? En lukt het jou en je negen medespelers een nieuwe wereldorde te bouwen? Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar en duurt ongeveer twee uur.

 Houd je van:

  • Filosoferen
  • Denkexperimenten
  • Creatieve oplossingen bedenken
  • samenwerken

En wil je met anderen in een fantasiewereld stappen die je samen kunt vormgeven, dan is FOREST echt iets voor jou.

Praktisch

Heb je een kaartje voor FOREST? Leuk! Houd er wel rekening mee dat jouw aanwezigheid van belang is bij het spel dat altijd met minimaal 8 mensen gespeeld moet worden (je kan reserveren per individu of met meerdere mensen). Als je dus onverhoopt niet kunt komen, laat dat ons dan zo tijdig mogelijk weten via: kassa@theaterdeveste.nl.

Locatie: Theater de Veste (i.p.v. het eerder gecommuniceerde Art Centre Delft)

“In FOREST ligt de vraag voor welke plek we innemen in het eco systeem en met welke gevolgen. De deelnemers gaan de strijd aan met oprukkend bos. Confronterend actueel” - de Volkskrant

"Tijdens de volgende klimaattop moet FOREST zeker op de agenda." - Theaterkrant (keuze van de criticus), klik hier voor het hele artikel.


“Ze (Emke Idema) is een pionier op het gebied van theatervormen met actief publiek.” “De spelers moeten met elkaar onderhandelen om te overleven: hoe kun je als gemeenschap blijven bestaan als je je radicaal moet aanpassen aan een andere soort.” NRC 


Je staat op de drempel van het tijdperk van de boom, het Dendroceen.

Achter je ligt een wereld zoals je die kent. Voor je ligt een wereld met een andere samenhang.
Om in het Dendroceen te komen, hoef je alleen maar bereid te zijn. Je kunt jezelf en je opvattingen uit de oude wereld niet zomaar achterlaten. Wat je wel kunt achterlaten is de angst om dat te doen.