wo 8 apr 20:15
Muzikale en beeldende voorstelling met fantastische en zeer grote cast

FABEL

Orkater
8 apr ’20
20:15

Een grote groep Orkatermakers brengt met vijfkoppige brassband K.O. Brass een feestelijke en muzikale ode aan de fabel. De charmante fabels van de Franse schrijver De La Fontaine worden gemixt met de gewelddadige verhalen van de Griekse dichter Aisopos tot een bombastische, muzikale montage-carrousel van verhalen en moralen. Over menselijk en beestachtig gedrag, vol kleur en verwondering, met een vleug gruwel en verbijstering.

FABEL wordt gemaakt en gespeeld door een grote groep Orkatermakers (o.a. Reinout Scholten van Aschat en Matthijs van de Sande Bakhuyzen) en muzikanten die speciaal voor deze wonderlijke mash-up van fabelvertellingen samenwerken. K.O. Brass is een vijfkoppige brassband, o.a. bekend van Kyteman Orchestra en New Orleans met Ricky Koole en Leo Blokhuis.

De regie is in handen van Suze Milius. In 2018 won Suze de Erik Vos Prijs, een tweejaarlijkse prijs voor aanstormend regietalent. Zij kreeg de prijs voor haar ‘empathische en rijke visie op de intermenselijke uitwisseling’. 

‘Dit is een soort muziektheater dat Orkater heeft grootgemaakt’
Eerder maakte K.O. Brass samen met Orkater (Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Jip van den Dool, Mattias Van De Vijver en Erik van der Horst) de succesvoorstelling Julius Caesar (in 2017).

Over Julius Caesar schreef de pers:

  • “Dit is een soort muziektheater dat Orkater heeft grootgemaakt." Parool
  • “In ruim twee uur valt de muziek van K.O. Brass! samen met sterk acteerwerk. NRC
  • “De muziek door de vijf muzikanten van K.O. Brass is meer dan sfeerbepalend, het snijdende geluid van een enkele trompet in de donkere nacht, de zachte a capellazang, de drum die het gevecht begeleidt, zijn evenzeer medespelers als de acteurs.” NoordHollands Dagblad
  • "Meer dan een aantal afzonderlijke acteerprestaties is deze 'Julius Caesar' echter in de eerste plaats een totaalkunstwerk, een perfecte combinatie van beeld, geluid en belichting.” NoordHollands Dagblad

 

Credits

Gemaakt en gespeeld door een grote groep Orkatermakers: de mannen van Lars Doberman (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van De Vijver, Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven), Dionne Verwey, Erik van der Horst, de alle muzikanten van K.O. Brass! (Patrick Votrian, Randell Heye, Romain Bly, Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi/bekend van Kyteman Orchestra) en geregisseerd door Suze Milius (Erik Vos Prijs 2018).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie