di 31 mrt 20:15
Over een verboden liefde in het Zuiden

Het Zuiden

Toneelschuur Producties
31 mrt ’20
20:15

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger hevig verliefd wordt op een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een politieke, religieuze en morele façade. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

Regisseur Olivier Diepenhorst over ‘Het Zuiden’:

“Toen ik het stuk voor het eerst las, was ik direct geboeid door de broeierige oorlogsdreiging, de zwoele sfeer van het Zuiden, die ontheemde, zoekende zielen die zoveel meer zijn dan hun mening, de pijn van de slavernij, en vooral alles waar niet over gesproken kan worden.

Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven.
Ik zie veel parallellen tussen onze eigen politiek versplinterde tijd waarin de maatschappij steeds verder gepolariseerd raakt en de wereld die Green ons toont. Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.”[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Kom naar de gratis inleiding om 19.15 uur!

Credits

regie: Olivier Diepenhorst | tekst: Julien Green | vertaling: Judith Herzberg | met: Julia Akkermans, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout en Mike Libanon

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie