za 21 mrt 20:15
Toneelbewerking van de succesroman van A.F.Th. van der Heijden

Tonio

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.
21 mrt ’20
20:15

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? Een even indrukwekkende en rauwe voorstelling als de bestseller van A.F.Th. van der Heijden.

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater.

In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Ignace Cornelissen maakte een bewerking voor toneel, even indrukwekkend en rauw als het boek. Hij regisseert een topcast met onder anderen Porgy Franssen en Jacqueline Blom.

Porgy Franssen heeft een omvangrijk C.V. als acteur en regisseur. In 1991 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn rol in Bij nader inzien. Ook voor De lange nasleep van een korte mededeling enHet verzet werd hij genomineerd. Daarnaast won hij de Arlechino en de Mary Dresselhuys-prijs en werd hij vier maal genomineerd voor de Louis d’Or. Recent was hij te zien in de toneelvoorstelling ‘Peachez’.

Jacqueline Blom speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Theatergroep Hollandia en RO Theater. Ze was te zien in voorstellingen als De Koopman van Venetië, DecadenceWoman who walked into doors, Dogville, Mama Tandoori, Welkom in de familie en Aquarium. Op televisie was zij te zien in series als Oud Geld, Loenatik en Penoza

Luc de Raad studeert sinds 2016 Urban Contemporary dans aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Hij won verschillende dance battles in Nederland, Frankrijk en Indonesië.

 Lisa Zweerman studeert aan de Toneelschool Maastricht. Ze was afgelopen jaar te zien in het theater te zien in Amadeus van Het Nationale Theater. Daarnaast had ze grote rollen in de tv-series Aaf, Smeris en de oorlogsfilm Riphagen.

Credits

naar de roman van A.F.Th. van der Heijden | bewerking en regie: Ignace Cornelissen | spel: Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie