Tonio

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.
Toneelbewerking van de succesroman van A.F.Th. van der Heijden
za 21 mrt 20:15 - 21:45
za 21 mrt ’20
20:15 - 21:45
  • za 21 mrt ’20
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller, die A.F. Th. Van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor het theater. 

In ‘Tonio’ staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven staan na niets ontziend verlies centraal. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Regisseur Ignace Cornelissen maakte de bewerking voor toneel, even doordringend als het boek. Hij regisseert een topcast met Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Luc de Raad en Lisa Zweerman

Porgy Franssen heeft een omvangrijk C.V. als acteur en regisseur. In 1991 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn rol in Bij nader inzien. Ook voor De lange nasleep van een korte mededeling enHet verzet werd hij genomineerd. Daarnaast won hij de Arlechino en de Mary Dresselhuys-prijs en werd hij vier maal genomineerd voor de Louis d’Or. Recent was hij te zien in de toneelvoorstelling ‘Peachez’.

Jacqueline Blom speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Theatergroep Hollandia en RO Theater. Ze was te zien in voorstellingen als De Koopman van Venetië, DecadenceWoman who walked into doors, Dogville, Mama Tandoori, Welkom in de familie en Aquarium. Op televisie was zij te zien in series als Oud Geld, Loenatik en Penoza

Luc de Raad studeert sinds 2016 Urban Contemporary dans aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Hij won verschillende dance battles in Nederland, Frankrijk en Indonesië.

 Lisa Zweerman studeert aan de Toneelschool Maastricht. Ze was afgelopen jaar te zien in het theater te zien in Amadeus van Het Nationale Theater. Daarnaast had ze grote rollen in de tv-series Aaf, Smeris en de oorlogsfilm Riphagen.

Credits

naar de roman van A.F.Th. van der Heijden | bewerking en regie: Ignace Cornelissen | spel: Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a.