Jeroen van Koningsbrugge liegt en bedriegt…

The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht
6 mrt ’20
20:15

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in 'The Great Gatsby', een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. We zien hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Jeroen van Koningsbrugge is een multi talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator - en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Regisseur Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]
 

Credits

regie: Servé Hermans | tekst: F. Scott Fitzgerald | bewerking: Jibbe Willems | spel: Jeroen van Koningsbrugge e.a.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie