zo 1 mrt 14:30
Een woest en ontroerend muzikaal avontuur

Lampje

Maas theater en dans (8+)
1 mrt ’20
14:30

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere 'Hallo familie', 'Liefde' en 'Alleen op de wereld.''

Uit de pers:

  • "Spannende momenten worden voor het jongere publiek mooi gedoseerd met de nodige humor". Telegraaf (****)
  • "Lampje is puur genieten. (...) een intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. Een waar je ademloos naar kijkt. (...). Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje." Noord-Hollands Dagblad
  • “Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding. (…) Keer op keer volgt herkenning, gecombineerd met verrassing en verbazing. Precies zoals in het boek. Daar kan geen realistische film- of televisieversie tegenop.” Scènes (*****)
  • “Een betoverende voorstelling” Kidsweek (****)
  • "De verhouding tussen spanning en humor is zeer wel overdacht gedoseerd. Hierdoor blijf je ook tijdens grappige scènes erg goed in de spanning van het verhaal zitten" (...) Ontwerpster Sanne Danz heeft in mijn ogen een meesterwerkje gecreëerd.” Theaterparadijs (*****)
  • "Fantastisch goede acteurs, die je weten te raken met hun spel." I Love Theater (*****)
  • "Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling.” Trouw (***)
  • “Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje.” Volkskrant (***)

Regisseur Moniek Merkx over 'Lampje':

“Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.”

Credits

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam | Bewerking, regie: Moniek Merkx | Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten | Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel | Composities: Djurre de Haan

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie