za 23 nov 20:15 - 21:45
“Origineel, grappig en ontroerend.” NRC Handelsblad

Rotatie

Jan Beuving
23 nov ’19
20:15 - 21:45
  • za 23 nov
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of je duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling.

Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. De pers klom op alle overtreffende trappen. “Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes”, aldus de Volkskrant (****). “Een wiskundige waar je naar blijft luisteren”, zei Trouw (****). “Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk”, volgens NRC Handelsblad (*****).

De pers over Jan:

  • NRC Handelsblad *****: “Wiskunde was nog nooit zo grappig. (…) Intrigerende denker en een zeer geestige cabaretier. (…) Het is ongelooflijk hoeveel sterke liedjes er in de voorstelling zitten. (…) Origineel, grappig en ontroerend programma.”
  • Trouw ****: “Jan Beuving, een wiskundige naar wie je blijft luisteren. (…) Beuving amuseert én ontroert.”
  • De Telegraaf ****: “Buitengewoon intelligente humor van een interessante loot aan de cabaretboom.”
  • de Volkskrant ****: “Beuving lost hoge verwachtingen in met knappe grappen en puntgave liedjes.”

[reprise | toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Nominatie Cabaretprijzen 2019: Poelifinario in de categorie Engagement
 

Op zaterdag 15 juni werd bekend dat Jan met Rotatie is genomineerd voor een Poelifinario 2019 in de categorie Engagement.

Aldus de jury over Jan: "Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij."

Credits

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke | foto: Jaap Reedijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie