Lost Tango

Orkater, Via Berlin & Ragazze Quartet
Met Meral Polat (o.a. de Luizenmoeder) en tangokoning Carel Kraayenhof
di 1 okt 20:15 - 21:45
di 1 okt ’19
20:15 - 21:45
  • di 1 okt ’19
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal
    Geweest

Samen maken ze bijzondere muziektheatervoorstellingen. Met ‘Lost Tango’ vieren Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet het 10-jarig jubileum van Via Berlin. Na afloop van de voorstelling wordt er om 22.00 uur een tangosalon gehouden in ons Theatercafé.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Extra feestelijk is dat het geroemde tango-trio van Carel Kraayenhof meespeelt.

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

Befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof

Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In ‘Lost Tango’ bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Tangosalon na afloop

Na afloop van de voorstelling vindt er vanaf 22.00 uur een tangosalon plaats in het Theatercafé van Theater de Veste. Samen met tangoliefhebbers van Dansschool Wesseling o.l.v. tangokampioenen Carlos & Mirella, kunnen liefhebbers de avond op stijlvolle wijze afsluiten tijdens deze salon.

Sluit de avond stijlvol af met de tangosalon

Uit de pers:

  • ★★★★★ Trouw: "Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren."
  • De Volkskrant: "Spel, zang, dans en muziek (nieuwe & oude tango) smelten stijlvol samen tot warmbloedige voorstelling. Met weergaloos slotlied van Polat, en zinnetjes die beklijven: ‘De tango is een schipbreuk van de tijd’."
  • Dagblad van het Noorden: "Lost Tango is prachtig. Vol melancholie en vergankelijkheid maar ook humoristisch, met scherpe teksten van Sophie Kassies."

 

[toegangsprijs voorstelling inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

regie: Ria Marks | tekst: Sophie Kassies | zang, spel en muziek: Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet | dans: Jarek Kruczek en Maarten Krielen | choreografie: Pim Veulings | composities: Astor Piazolla en Julián Peralta