Topdanstalenten met het beste uit het klassiek ballet en werk van eigentijdse dansmakers

Unboxing Ballet

Het Nationale Ballet Junior Company
zo 7
april

De Junior Company koppelt in ‘Unboxing Ballet’ toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen.

‘Paquita Suite’, de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte naar Marius Petipa’s meesterwerk, is een “Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, aldus de Volkskrant. De choreografie vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, en is daarmee een ideale test voor de jonge talenten.
 

Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’, een groepswerk voor de twaalf dansers. Daniela Cardim werkt verder aan haar ‘What Got You Here’, een work in progress dat is geïnspireerd op de bestseller ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van schrijver Bill Bryson. Een nader te bepalen korte choreografie van Hans van Manen completeert dit middendeel. Het programma wordt afgesloten met een nieuw werk van Ernst Meisner, de bevlogen coach van de Junior Company.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten