Topcast speelt de enige korte roman van Tsjechov

Het Duel: Tsjechov

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool
wo 16
januari

Jeroen De Man regisseert ‘Het duel’, een toneelbewerking van Anton Tsjechovs enige korte roman, met in de hoofdrollen Jacob Derwig en Joris Smit. Verwacht een koortsachtige toneelavond als een speelfilm, waarin acht fantastische acteurs de strijd om het ‘goede leven’ met een geladen pistool uitvechten.

 

De bekende Tsjechov-vertaler Charles B. Timmer schreef: “Eigenlijk behoort Het duel tot Tsjechovs grote toneelstukken, alleen is het ditmaal in de vorm van een novelle gegoten.” Voor het eerst wordt deze toneeltekst nu voor het Nederlandse toneel bewerkt – een primeur van een ‘nieuwe’ avondvullende Tsjechov.

Credits

tekst: Anton Tsjechov | bewerking: Jacob Derwig en Jeroen De Man | regie: Jeroen De Man | met: Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers
 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten