De jokkebrokker

Maas theater en dans | Wat We Doen (6+)
Wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt...
zo 14 okt 14:30
zo 14 okt ’18
14:30
  • zo 14 okt ’18
    14:30
    Theaterzaal

De jokkebrokker is een grappige familievoorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

Regisseur Floris van Delft over 'De jokkebrokker': “Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

 
Doe voorafgaand aan de voorstelling mee met de workshop liegen. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie.

Credits

Concept/regie: Floris van Delft | Spelers: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson | Tekst: Floris van Delft, Wolter Muller | Muziek: Dries Bijlsma