Terror

Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege & Clairy Polak
Schuldig of onschuldig?
wo 6 jun 20:15 - 23:15
wo 6 jun ’18
20:15 - 23:15
  • wo 6 jun ’18
    20:15 - 23:15
    Theaterzaal

Piloot staat terecht! Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten in een vol stadion. Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de piloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

Aan u de keuze
In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig.

Internationale theaterhit
Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

Inclusief een na-programma over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.

“De pleitbezorgers springen atletisch van de ene gedachtegang naar de andere, en brengen zo iedere overtuiging aan het wankelen.” ... “Het dilemma dat de Duitse thrillerauteur Ferdinand von Schirach in 2015 ten tonele bracht, zet in regie van Peter de Baan flink aan het denken.” (NRC Handelsblad ****)

“Terror is glashelder geregisseerd en heel leerzaam: een theatervoorstelling in de vorm van een rechtbankzitting.” (Vokskrant ****)Credits:

  • Regie: Peter de Baan
  • Oorspronkelijke tekst : Ferdinand von Schirach
  • Spel: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers

[met nagesprek | ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]